SEMINARI. Estudi d’un cas: Procés i condemna per un doble homicidi sense cadàvers

Benvolguts/es,

 

Us escric amb motiu de la celebració del primer seminari d’estudi organitzat per la UOC, del qual trobareu informació detallada al Pdf adjunt.

 

Fa uns mesos es va publicar el llibre Sense cadàver, de Fàtima Llambrich, periodista dels mitjans informatius de TV3. Personalment, coneixia el cas una mica de passada a través dels mitjans però el llibre em va atrapar i em va resultar de màxim interès per diverses raons: la investigació policial exhaustiva que va dur a terme el cos de Mossos d’Esquadra, el diari escrit en primera persona per l’autor condemnat exposant la seva versió sobres els fets, l’anàlisi del desenvolupament de tot el procés judicial, la jurisprudència a la que es fa referència… Tots factors que van fer que des de la UOC consideréssim que es tracta d’un cas que podria funcionar perfectament per obrir la primera edició del seminari, que es preveu celebrar amb caràcter anual.

 

Amb motiu d’aquesta primera edició, doncs, hem dissenyat un seminari que orbita al voltant d’aquest cas i que, com veureu, comptarà amb la participació de la pròpia Fàtima Llambrich, autora del llibre, periodista i criminòloga que durant gairebé tres anys ha estat treballant en això, i del Pere Sánchez, Cap de la Unitat de Persones Desaparegudes de Mossos d’Esquadra, encarregat juntament amb la resta de membres de coordinar aquesta investigació. Addicionalment, amb la meva participació intentarem aportar una visió del tractament i l’avaluació que s’està duent a terme des del sistema penitenciari a Catalunya per aquest tipus de perfils. Tot coordinat pel Dr. Josep Maria Tamarit, catedràtic de Dret Penal de la UOC.

 

Per aquells/es que estigueu interessats/des en conèixer el cas més de prop, us invitem a que vingueu a al seminari, que es durà a terme el proper dimecres dia 19 d’abril a les 17 hores a la seu de la UOC a Castelldefels. Prèviament heu d’enviar un correu electrònic a la direcció que apareix a la inscripció informant del vostre nom i cognoms i el DNI, abans de divendres.

 

Per conèixer una mica sobre aquest cas abans del seminari, us facilito el següents materials, amb l’esperança que resultin del vostre interès.

 

Llibre

http://www.arallibres.cat/ca/cataleg/1/985/sense-cadaver

 

Reportatge 30 minuts

 http://www.tv3.cat/30minuts/reportatges/1957/El-cos-del-delicte

 

Finalment dir-vos que pels que vingueu en cotxe un ampli pàrquing on poder-lo deixar.
Una abraçada,