Curs en Tècniques de Comunicació Aplicades a la Investigació (Declaració Policial)

2016_9_29_interrogatoris-novembre_cat_pagenumber-001

 

 

 

 

Benvolguda/benvolgut,

Recentment ens has contactat per demanar informació sobre el Curs en Tècniques de Comunicació Aplicades a la Investigació (Declaració Policial) de l’Escola Universitària de Prevenció i Seguretat Integral, a continuació trobaràs la informació detallada del postgrau:
Les declaracions i entrevistes que la policia, i en general els investigadors, practiquen a les víctimes, testimonis i sospitosos de crims, són en general, elements crítics dels processos d’investigació.

En general en l’entorn policial, encara que es coneixen molts mites sobre les tècniques de declaració, hi ha molt pocs estudis sistematitzats sobre aquestes tècniques. Per això, els professionals acostumen a basar-se principalment en la pròpia experiència i en la pràctica per abordar cada nou cas.

Com qualsevol altra habilitat policial, les declaracions i les entrevistes policials requereixen el coneixement i domini de determinades tècniques que van més enllà de la mera pràctica o la intuïció.

En aquest curs es mostraran aquestes tècniques seguint el sistema formatiu de l’Acadèmia Nacional del FBI. A través del curs l’alumne coneixerà i practicarà tècniques per a conduir eficaçment les entrevistes, detectar conductes d’engany i convèncer als sospitosos perquè relatin la veritat.

Objectius

Dotar als alumnes de competències per a obtenir resultats positius, de les entrevistes, declaracions de testimonis i víctimes, i dels interrogatoris de sospitosos.

 • Definir el valor i les particularitats tècniques de la declaració de les víctimes i dels sospitosos en el marc dels processos d’investigació policial i judicial.
 • Ensenyar als alumnes tècniques específiques per a practicar entrevistes i interrogatoris efectius.
 • Mentalitzar als alumnes de la importància de l’aplicació de la tècnica de l’escolta activa en les
 • entrevistes i declaracions, i que aquesta no és un procés natural.
 • Analitzar les errades més típiques en les preses de declaració com són: La influència de les preguntes sobre les respostes. Les distraccions. Les avaluacions precipitades. Les presses.
 • La contaminació de les entrevistes.
 • Descriure les tècniques d’embut de deducció l’aplicació de la Programació Neurolingüística, i l’entrevista cognitiva.
 • Instruir a l’alumne en tècniques de detecció de mentides i de conducció interrogatoris.

 

Metodologia

Aquets curs es realitza en un format semi-presencial amb una durada de 45 hores, distribuïdes de la següent forma:

 • 2 hores presencials: Presentació del curs i introducció de conceptes.
 • 20 hores tutoritzades on-line: mitjançant documentació penjada a la intranet de la EPSI-UAB i/o entregats en format electrònic en la presentació del curs.
 • 4 hores pràctiques d’entrevistes simulades on l’alumne passarà per diferents rols (entrevistador, entrevistat i avaluador).
 • 12 hores de treball d’anàlisi personal de material de treball videogràfic.
 • 4 hores participació fòrum.
 • 3 hores pràctiques avaluatives.

 

S’imparteix en modalitat presencial del 16 novembre de 18 hores a 21 hores, 30 de novembre de 17 hores a 21 hores i el 14 de desembre de 19 hores a 21 hores.

Titulacions

Una vegada superat el curs (amb una assistència mínima del 80% de les hores presencials, la realització i avaluació positiva dels respectius treballs de mòdul)  l’alumne obtindrà el diploma de Certificat del curs de Tècniques de Comunicació Aplicades a la Investigació (Declaració Policial).

Direcció acadèmica

Francesc Gómez Macià. Psicòleg, Director de Seguretat i Cap de Seguretat.

 

Admissió, inscripció i matrícula

Per tal de formalitzar la inscripció als cursos els candidats hauran de seguir el procediment següent:

Preinscripció: Oberta fins el 11 de novembre de 2016. Emplenar el formulari de preinscripció(www.epsi.cat/Interrogatoris) i realitzar el pagament de l’import de la matrícula.

–      Enviar una fotocopia del DNI.

 

Qualsevol dubte o aclariment no dubtis en contactar-nos, serà un plaer poder-te atendre.

 

Cordialment,

 

Contacta amb nosaltres: formacio.continuada.fuab@uab.cat

o al 935817449
També pots demanar una sessió informativa personalitzada.
www.epsi.cat